03 februari 2017

Rapport från partistyrelsen 3 februari 2017

Imorgon drar äntligen Partiföreningsskolan igång efter mer än ett års förberedelser. Det är en av partistyrelsen beslutad satsning på obligatorisk utbildning för alla partiföreningsstyrelser. 138 studietillfällen ska förbereda partiföreningarna inför valrörelsen i vad som är partiets största studiesatsning sedan mycket mycket länge.
#PFskolan2017 är hashtagen som gäller för partiföreningsskolan.
Det är partistyrelseledamöterna, tillsammans med andra, som kommer att hålla i dessa utbildningstillfällen. Därför, för att inte helt slita ut partistyrelsen, så har vi beslutat att under större delen av våren ha enbart endagarsmöten. Idag hölls årets första. Det blev ett långt, massivt möte där vi trots allt i det närmaste lyckades hålla tidsplanen.

Vi började med att diskutera sex timmars arbetsdag och det blev en lång och intressant diskussion. Det märks att det är en fråga som engagerar. Under min tid i partistyrelsen så tror jag att det är få frågor som diskuterats, analyserats, vänts och vridits på så mycket som just frågan om arbetstidsförkortning. Och det är ju en fråga som är viktig för oss och har så varit under lång tid.

Idag tog vi viktiga kliv framåt för att få en debatt som faktiskt handlar om arbetstiden. Jag kan inte nu avslöja vad vi bestämde, men det kommer att märkas i sinom tid. Jag är övertygad om att arbetstidsfrågan har stor potential att engagera, mobilisera och förena både våra nuvarande och blivande väljare, så det är viktigt att hålla frågan levande.

Dagens politiska fråga var rätt given med tanke på Moderaternas osmakliga tillkännagivande på förintelsens minnesdag. Det handlar såklart om deras avgörande politiska vägval där de nu aktivt vill söka SDs stöd. De är alltså beredda att göra sig beroende av SD och därmed ge SD inflytande. För det finns väl knappast någon som tror att SD inte kommer att ställa några motkrav?

En konsekvens av detta är att de nu försöker tvätta den bruna färgen av SD. Från att ha kallat dem rasister så har de nu ”auktoritär bakgrund” och försöker likställa dem med oss. Jonas Sjöstedt avslöjar vad det handlar om ”Syftet är att säga att SD är ett parti som andra. Ett parti man kan samarbeta med. Moderaterna försöker tvätta SD rent genom att likställa dem med Vänsterpartiet.”

Arbetet med att stoppa vinstjakten i välfärden går vidare och Ali Esbati rapporterade om vinstutredningen och förhandlingsarbetet. Att kapitalet verkligen har rustat för strid och plöjer ner stora summor i olika kampanjer vilket hot de ser i utredningen. Utredningen kommer nu att ligga till grund för det förslag som ska förhandlas fram tillsammans med regeringen.
Ali Esbati presenterar vinstutredningen.
Vi kan ha gott självförtroende i frågan och glädjas åt att det är en populär fråga, som förknippas med oss. Oavsett hur det i slutänden går med själva förslaget, SD och den övriga högern vill ju stoppa allt som hotar, riskkapitalisternas vinster, så kan vi konstatera att vi har förflyttat hela samtalet kring frågan till vår planhalva. Det är inte konstigt att vinstlobbyisterna är arga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...