08 maj 2016

Rapport från partistyrelsen 8 maj 2016

Lite trött och mör är jag allt efter fyra dagars kongressande. En fantastiskt välarrangerad och trevlig kongress är till sin ände. Förutom alla kloka beslut som kongressen tog kring alla motioner så gjordes också en rad val. När det gäller motionerna så blev partistyrelsen, som sig bör (det var ju ändå en V-kongress och inte en S-kongress), överkörd ett antal gånger.

Valberedningen däremot fick igenom alla sina förslag utan att kongressen gjorde några som helst ändringar. Det torde vara helt historiskt! Vilka som valdes till ordinarie ledamöter i partistyrelsen hittar du här: http://www.vansterpartiet.se/har-ar-vansterpartiets-nya-ordinarie-ledamoter-i-partistyrelsen och vilka som valdes till ersättare hittar du här: http://www.vansterpartiet.se/har-ar-vansterpartiets-nya-ersattare-till-partistyrelsen

Den nyvalda partistyrelsen är samlad utanför kongressbyggnaden.

Under lunchen på kongressens sista dag samlades den nyvalda partistyrelsen för ett snabbt första möte. Det var trevligt att se så många nya ansikten och det ska bli spännande att lära känna alla. Det hann vi såklart inte med nu, utan det blev bara en jättekort presentation av alla. Jag tror att vi kan bli ett superbra gäng.

Dagordningen var också kort och bestod i princip bara av två val. Val av interims-VU; Jonas, Mia, Ulla och Aron, som har i uppdrag att förbereda det första riktiga partistyrelsemötet som äger rum om några veckor. Dessutom valde vi valkommitté, som förbereder alla val som sker i PS. Deras arbete börjar genast, eftersom vi vid nästa möte väljer det riktiga VU, vice ordförande och partisekreterare.

Partistyrelsen har fått flera utmanande uppdrag av kongressen som vi behöver börja arbeta med snarast. Alla beslut som togs under kongressen hittar du här: http://www.vansterpartiet.se/kongress2016/beslut Jag ser fram emot att tillsammans med övriga partistyrelsen ta tag i detta och leda partiet fram till valrörelsen 2018. Tack för förtroendet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...