19 november 2015

SD låtsas stå på arbetarnas sida - men är chefens bäste vän

Sverigedemokraterna är ett arbetarfientligt högerparti som bland mycket annat angriper strejkrätten och röstar mot höjningar av a-kassan. Att jag påtalade detta fick Sven-Olof Sällström (SD) och Mattias Bäckström Johansson (SD) att gå i taket.

”Vi har under lång tid drivit förslag om att höja den” skriver de indignerat om a-kassan. Men de ”glömmer” lämpligt nog att berätta att SD aldrig stött förslag om höjd a-kassa när frågan varit uppe i riksdagen. Dessutom tänker SD stödja Moderaternas budgetmotion om deras egen röstas ner. Det betyder att SD tänker rösta för sänkt a-kassa. Men det ”glömde” man också berätta.

Med SD:s politik skulle otryggheten öka på arbetsmarknaden. SD tycker exempelvis att det är okej att fast anställda får sparken för att ersättas av bemanningsföretag. De vill också att anställningstryggheten ska försämras genom att det ska bli lättare för arbetsgivarna att sparka vem de vill. Man låtsas stå på arbetarnas sida - men är chefens bäste vän.

SD ställde sig alltså bakom och aktivt drev på Alliansens långtgående försämringar i arbetsrätt och anställningsskydd. SD har röstat för att behålla Fas 3. De har röstat mot rätt till heltid. De har röstat nej till förslag om tryggare anställningar genom färre visstider och de är emot att LO-medlemmarna ska få dra av fackförbundsavgiften i deklarationen.

Det är inte bara tryggheten på jobbet som SD ger sig på utan de angriper även säkerheten för de anställda. De har exempelvis röstat nej till en nollvision för arbetsplatsolyckor och försämrat reglerna för övertid. De har röstat emot satsningar på arbetsmiljöarbete och till nya regionala skyddsombud. När man ser hur Sverigedemokraterna handlar i verkligheten blir bilden alltså väldig tydlig.

I listan över SD:s motioner nu i höst finns också en om att de vill försvaga rätten att strejka mot försämrade löner och arbetsvillkor. Det är en motion från en enskild ledamot hävdar Sven-Olof Sällström och Mattias Bäckström Johansson. Samtidigt undviker de noga att yppa ett enda ord av avståndstagande från motionens innehåll. Det är talande i sig…

SD är inte bara ett rasistiskt parti utan även ett tydligt högerparti som bygger sin politik på att ställa arbetare mot arbetare, bara för att de har olika bakgrund. När personer med olika bakgrund gemensamt arbetar för trygga och säkra jobb så är det en konflikt som helt enkelt inte passar in i SD:s unkna världsbild.

Kaj Raving (V)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...