15 oktober 2015

Flyktingprofitörer är giriga jävlar som ska stoppas!

I dessa tider är det många som upprörs över flyktingsmugglare. Själv upprörs jag mer över de giriga j-ar i Sverige som skamlöst utnyttjar den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget för att tjäna mer pengar. Där de flesta ser människor i behov av hjälp och stöd ser lycksökare och riskkapitalister enbart möjligheter att tjäna pengar på skattebetalarnas bekostnad.
Någon som är ironisk? Eller Jan Emanuel Johansson som är i farten?
Nu, i en tid när rekordmånga människor är på flykt, kan vi läsa om oseriösa aktörer som hyr ut direkt dåliga lokaler till Migrationsverket för ockerpriser. Vi kan läsa om hur riskkapitalbolag passar på att öka lönsamheten. Bara därför att man kan. För dem är det bara en marknad – och just nu finns utrymme för stora privata vinster, på skattebetalarnas bekostnad.

Som vänsterpartist tycker jag att det är självklart att ta emot flyktingar. Det är inte en fråga om våra val eller behov. Det är en fråga om grundläggande mänskliga rättigheter som är fastställda i internationella konventioner som Sverige har undertecknat. Men som vänsterpartist kan jag heller aldrig acceptera att bolag tillåts profitera på människor som flytt från krig och terror.

Vänsterpartiet har fått med regeringen på att utreda hur vinstintresset i välfärden ska kunna stoppas. Vi tycker att det är självklart att man inte ska göra pengar på barn, sjuka och gamla. Eller människor som flyr undan kring. Vi vill inte att flyktingar ska bo i mögliga rum på förläggningar medan ägarna tjänar miljoner. Det är profitörerna som ska stoppas – inte flyktingarna.

Kaj Raving (V)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...