25 december 2014

SD - högerns stabila stödhjul

SD har under fyra års tid kunnat fälla högerregeringens budget. Det har de valt att inte göra. Istället har de stött regeringen i nästan varenda viktig omröstning i riksdagen. SD har exempelvis aktivt bidragit till en ökad skatteklyfta mellan pensionärer och löntagare genom att fälla ett rödgrönt förslag som krävde att pension inte skulle beskattas hårdare än lön.

I riksdagen är SD med och sänker skatten för banker och för rika. De har röstat emot att Fas 3 ska läggas ner, de har röstat emot att arbetslivsforskningen ska få ökade resurser, de har röstat emot att folk med otrygga anställningar ska anställas på riktigt efter 24 månader. Man har fällt förslag om bättre ersättnings­nivåer i a-kassan. Osv, osv, osv.

I budgetomröstningen kunde SD valt att bara rösta på sin egen budget baserad på egna hittepå-siffror. De valde istället att aktivt rösta bort sänkt pensionärsskatt, förbättrad förlossningsvård, mer personal inom äldreomsorgen, gratis läkemedel för barn, bättre a-kassa och en massa annat. Vinnare på detta är, återigen, de med höga inkomster, förlorare är arbetslösa, sjuka och pensionärer.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Karin K sa...

Nu trodde jag att vi hade haft tillräckligt med utpressning i politiken. Att rösta nej till en tredje individuell föräldramånad kommer inte det bara att gynna FI och i värsta fall SD+Alliansen? Men den taktiken historiskt sett skulle vi inte ha någon föräldraledighet att tala om.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...