24 november 2014

Påhittade siffror och rena lögner - SD har tagit plats i kommunfullmäktig

Är hemkommen från ett kommunfullmäktigemöte där SD tyvärr spelade en stor roll. Samuel Älgemalm, tvåa på SDs lista i Nybro och ökänd från Växjö visade att han är en riktig rasist med noll koll. Under kvällens fullmäktige gjorde han debut i talarstolen här. Under frågan om skattesatsen(!) så gick han upp och började yra om att kostnaderna för socialbidrag för asylsökande ökat till 124 miljoner kronor i Nybro kommun! Skattesatsen nämnde han inte ens.

Att 124 miljoner är mer än 10% av kommunens budget borde få en vettig människa att fundera på om detta verkligen kan stämma. Låter det verkligen rimligt? Nej, det gör det såklart inte, men det hindrade inte Samuel att framhärda när jag påpekade detta OCH det faktum att Migrationsverket står för kostnaden för asylsökande och att kommunens kostnad för socialbidrag för asylsökande alltså är noll (0) kronor.

Efter lite raskt detektivarbete från närvarande tjänstemän så kunde jag visa var siffrorna han använde egentligen kom ifrån. De hade, såklart, inget med socialbidrag för asylsökande att göra över huvud taget utan handlade om antalet asylsökande personer i Nybro. Men inte ens när jag läste upp stycket ordagrant gav han sig. Nej, då började han istället hitta på nya siffror att slänga sig med tills Ronja Ismail (FP) frågade honom hur mycket han själv (han är ursprungligen från Iran) kostat samhället. Då blev han knäpptyst.

Påhittade siffror och rena lögner. Är det sådant man ska behöva vänja sig vid nu när SD på allvar har tagit plats i fullmäktige?

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...