04 oktober 2014

Rapport från partistyrelsen 4 oktober 2014

Första partistyrelsemötet efter valet kortades ned till bara en dag. De flesta har ju haft mer än fullt schema de senaste månaderna så ingen blev nog ledsen över det. Definitivt inte jag iaf, även om jag på grund av de kassa tågkommunikationerna vi har fick ta bussen upp igår och sova över för att hinna i tid till mötet.

Huvudpunkterna för dagen var såklart givna. Dels var det en första valutvärdering med grund i den enkät som partiföreningarna gjort. Att vi gjorde rätt i att prioritera vinsterna i välfärden som valfråga råder det iaf stor enighet kring och det tycker jag också. Nu kommer vi att, som ett andra steg, arbeta vidare med valutvärderingen vid mötet i november.

Som ett tredje steg har vi beslutat att tillsätta en "expertgrupp" för att göra en valanalys med utifrånperspektiv, att göra en mediaanalys och att göra en opinionsundersökning om hur väljarkåren ser på Vänsterpartiet. Detta ska sen bearbetas av en valanalysgrupp inom partistyrelsen. På så sätt kan vi få en samlad valutvärdering där vi faktiskt hyggligt vet, och inte bara gissar, varför valutgången blev som den blev.
Nästa stora fråga var budgetförhandlingarna. Så snart vi har en uppgörelse om vinsterna i välfärden i hamn så börjar de, under ledning av Ulla Andersson. Bara det i sig kan göra en trygg. Visserligen har vi inte samma förutsättningar att påverka politiken som om vi suttit med i regeringen, men jag är övertygad om att det kommer bli tydligt att Vänsterpartiet är ett tydligt vänsteralternativ i riksdagen. Det var inte svårt att godkänna den föreslagna inriktningen och strategin för de fortsatta förhandlingarna om budgeten.

Bortsett från de sedvanliga rapporterna och lite småfrågor så bestod den enda övriga punkten i att anta ett dokument om partistyrelseuppdraget utifrån diskussioner som vi hade i våras. I dokumentet beskrivs partistyrelsens gemensamma målsättning kring hur arbetet ska fungera, något som jag tror är jättebra. Partistyrelseuppdraget är bland de mest inspirerande och tyngsta uppdrag en vänsterpartist kan ha. Men det innebär också ett ansvar för att vi kollektivt genomför det på bästa möjliga sätt.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...