07 oktober 2014

Nu motar vi vinstintresset ur välfärden

"Det gick tre dagar, sedan fick vänsterpartiet bestämma". Det var Jan Björklunds (FP) syn på gårdagens uppgörelse om vinst i välfärden mellan Vänsterpartiet och regeringen. Uppgörelsen innebär att den vinstjakt som pågår i välfärden ska stoppas och att skattepengarna ska användas till den verksamhet de är avsedda, inte hamna som vinster i fickorna hos giriga riskkapitalister.
Jan Björklund är ju som vanligt ute och cyklar och att säga att uppgörelsen innebär att Vänsterpartiet fick bestämma är såklart en överdrift. Däremot är det med tanke på att vi fick 5,7% i valet och står utanför regeringen ingen överdrift att säga att uppgörelsen är en stor seger för Vänsterpartiet.

Välfärden ska inte längre vara en marknad där privata vinstintressen styr. Iställen kan vi bygga en välfärd vi kan lita på. Det är detta som vi, och större delen av svenska folket, har velat se. Det är detta vi kämpat så hårt för, långt innan valrörelsen. Vad som presenterades igår var inte mindre än ett smått historisk skifte i synen på välfärden.

Att det har fått högern har tappat all vett och sans och yra om konfiskation när man sluter upp bakom näringslivet visar bara på hur bra uppgörelsen faktiskt är. Nu fortsätter förhandlingarna om budgeten. Högern kommer säkert att få fler anledningar att bli upprörda =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...