10 september 2014

Vänsterpartiet utmanar girigheten med sex timmars arbetsdag

Låter man bara girigheten och egoismen styra i politiken så löser sig allt. Det tycks vara högerregeringens politiska drivkraft och riktpunkt. Vänsterpartiet menar att ett Sverige som byggs med solidaritet, rättvisa och omtanke i grunden är starkare och bättre. Robin Hood bör vara idol och ledstjärna, inte Sheriffen av Nottingham.

Regeringen har sänkt skatterna för de största bankerna med åtskilliga miljarder, slumpat bort välfärd till riskkapitalister – och såklart, sänkt skatterna för de rikaste. Igen. Bankdirektörer och riskkapitalister klias på ryggen medan klassklyftorna når nya rekordnivåer. De rikare blir allt rikare och de fattigaste allt fattigare.

Den känsla av trygghet och stabilitet som präglat Sverige har bytts ut mot en otrygg arbetsmarknad med hög arbetslöshet, bostadsbrist, urholkad välfärd och ett mindre jämställt samhälle. En hel ungdomsgeneration har lämnats i sticket. Alla drabbas när vi får ett sämre samhälle, men kvinnor har drabbats hårdast av regeringens politik.

Vänsterpartiet utmanar den girighet och den uppgivenhet som präglar stora delar av dagens politik. Vi är en garant för att det finns ett rättvisealternativ i svensk debatt. När en alltmer hektisk arbetsdag stressar sönder hälsan, livet och relationerna till våra nära och kära - då vill vi ge människor tid att leva.

Att införa sex timmars arbetsdag med bibehållen lön är en reform som kostar långt mindre än högerregeringens skattesänkningar. Det är också en feministisk reform som på allvar utmanar dagens maktstruktur byggd på girighet och egoism. Det är därför den skrämmer regeringen så.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...