12 september 2014

Jag vill ha ett samhälle där vi tar hand om varandra

Häromdagen träffade jag Susanne i Oskarshamn. Susanne är en av alla de, främst kvinnor, som drabbats hårt av regeringens omänskliga utförsäkringslinje. ”Jag hade inget människovärde” säger hon när hon beskriver hur det är att leva som utförsäkrad.

Jag vill vi ha ett samhälle som styrs utifrån solidaritet, rättvisa och omtanke istället. Ett tryggt samhälle där vi tar hand om varandra. I det samhället finns det ingen plats för ord som "utförsäkrad". I det samhället delar vi inte upp varandra i "närande och tärande" som regeringen har gjort. Ingen blir friskare för att man blir fattig(are) och får sin tillvaro sönderslagen. Tvärtom.

Valet om några dagar handlar om vilket samhälle vi vill ha. Vill vi verkligen fortsätta mot ett hårdare och kallare samhälle där girighet och egoism tillåts styra? Ett samhälle där sjuka människor berövas sitt människovärde.

Eller vill vi ha ett samhälle som styrs utifrån solidaritet, rättvisa och omtanke? Ett tryggt samhälle där vi tar hand om varandra. Den 14 september är det du som avgör.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Antalet rasister har ökat i Nybro...varför

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...