23 augusti 2014

Rapport från partistyrelsen 22-23 augusti 2014

Det här blir en väldigt kort rapport från helgens partistyrelsemöte efter det ägnades nästan helt åt diskussioner kring olika strategier för vårt agerande inför valet och, inte minst, efter valet. Bland annat fick vi besök av en företrädare från Enhedslistan som delade med sig av deras erfarenheter som oppositionsparti i Danmark.

Till skillnad från dem så är vi tydliga med att vi vill sitta i en rödgrön regering. Det är det populäraste regeringsalternativet hos svenska folket och det alternativ som har bäst förutsättningar att ställa SD utan inflytande. Gemensamt med Enhedslistan har vi dock att vi inte kommer att sätta oss i en regering med borgerliga partier.

Ändå är det bara vi som är tydliga med att det är det regeringsalternativet vi vill ha - en rödgrön regering utan borgerliga restprodukter i form av Jan Björklund eller Annie Lööf som ministrar. Så vill man se förändring på riktigt efter valet så är en röst på Vänsterpartiet det enda säkra alternativet.

Vi hann faktiskt med att behandla några frågor utöver strategidiskussionerna. Bland annat så beslöt vi vem som skulle tilldelas Jörn Svensson-priset. Mottagaren har arbetat hårt för att få upp hbtq-frågor på den politiska dagordningen - och lyckats väl med det dessutom. Vem det är är dock inte officiellt ännu. Så det kan jag inte avslöja.

Förutom de sedvanliga rapporterna så hade vi också behandlandet av en ny alkoholpolicy på dagordningen. Där landade vi dock i att den behövde återremitteras för justeringar. Så där har jag heller inget att berätta nu...

Så nog om detta. Nu har vi ett val att vinna så att jag efter nästa PS kanske kan berätta något om hur det går i förhandlingarna om att bilda en ny rödgrön regering med ett starkt Vänsterparti :-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...