09 augusti 2014

När tåget kom till Örsjö

Idag skrevs historia i Örsjö då det första persontåget på 38 år stannade där i samband med att såväl de nya Krösatågen som själva stationen i Örsjö invigdes. Det gamla stationsområdet har nämligen fått ett mötesspår och en perrong för pendlare. Jag var på plats när stationen invigdes under pompa och ståt av det mycket aktiva byalaget. Byalaget kommer även att stå för skötsel av biljettautomat och perrong.
Uppslutningen från Örsjöborna var mycket god.
Att tåget nu kom till byn (nåja) är såklart oerhört glädjande och viktigt för bygdens utvecklingsmöjlighetert. Som ordförande i byalaget, Roy Runmark, säger till P4 Kalmar "Man vänder kurvan från en avvecklingsbygd till utvecklingsbygd". Redan innan invigningen ska detta ha märkts av med inflyttning av barnfamiljer och ökade huspriser.
Även för för Nybro som kommun är denna inflyttning viktig. Det ska självklart vara attraktivt att leva, bo och driva företag på landsbygden i Nybro. Stationen i Örsjö ger helt nya förutsättningar för kommunen att växa även utanför stadsgränsen vilket jag tror är avgörande om vi ska närma oss vår vision om 25000 invånare. Hela kommunen har allt att vinna på om Örsjö utvecklas och växer.
Jag tror att det finns alla förutsättningar för att framtiden blir ljus för Örsjös del.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...