03 juli 2014

Vi vill värna demokratin. Vi vill fråga folket.

Den politiska majoriteten (S, M, SPI och MP) i Nybro vill sälja ut delar av allmännyttan och en rad kommunala fastigheter. Det handlar om att sälja ut sådant som vi äger gemensamt, du, vi och alla andra invånare i Nybro kommun. Vi i Vänsterpartiet vill därför att vi invånare i Nybro kommun ska få säga vad vi tycker genom en folkomröstning om denna utförsäljning.

Den politiska majoriteten resonerar tydligen tvärtom. Man har bråttom att genomföra privatiseringen utan att höra vad folket i Nybro tycker om att vår gemensamma egendom säljs ut. Man vill inte ge Nybros invånare, eller alla de hyresgäster som berörs, en ordentlig chans att ta ställning till dessa genomgripande och viktiga utförsäljningar. Det är dessutom en affär där demokratin konsekvent har satts på undantag. Det tycker vi är fel!
Utförsäljningen blir den största privatiseringen av vår gemensamma egendom i Nybros historia. Det tycker inte vi att privatiseringsivrande politiker ska kunna göra hur som helst utan att fråga oss som invånare först. Det finns inget skäl att stressa fram en affär, utan vi vill att Nybros invånare får säga sitt innan en eventuell försäljning kan bli aktuell. Vi vill värna demokratin. Vi vill fråga folket.

Gemensam egendom äger vi tillsammans, folket i Nybro kommun. Därför vill vi folkomrösta om utförsäljningspolitiken!

Pia Eriksson (V), gruppledare
Kaj Raving (V), fullmäktigeledamot
Anders Svensson (V), fullmäktigeledamot

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...