25 juli 2014

Vänsterpartiet har en central roll för att åstadkomma ett byte av politik och styre i Nybro kommun

Socialdemokraterna går idag ut med att de bryter samarbetet med Moderaterna inför valet. Man går nu till val som eget parti. Det är ett utspel som varken förvånar eller imponerar. Socialdemokraterna blir alltid rödare när det börjar närma sig valet. Den gångna mandatperiden talar dock sitt tydliga språk om hur högern dominerat efter att Socialdemokraterna bröt samarbetet med oss i Vänsterpartiet.

Bland det första vi gjorde efter valet, när V och S fortfarande samarbetade, var att införa en av Sveriges skarpaste upphandlingspolicys. Den innehöll bland annat krav på kollektivavtal och meddelarskydd, liksom andra sociala och miljömässiga krav. Vi var överens om att Nybro kommun ska handla med schyssta villkor. Att avskaffa denna policy var bland det första Socialdemokraterna gjorde när de bildade ny majoritet med Moderaterna.

Exemplen på Socialdemokraternas kantring kan göras många, men det senaste exemplet är nog också det tydligaste: "Privatiseringar kommer aldrig bli ett socialdemokratiskt mål" skrev Socialdemokraterna på sin hemsida 2011. Det var då det. Efter tre års samarbete med Moderaterna gick socialdemokrat efter socialdemokrat upp i talarstolen och talade sig varma för den största privatiseringen i Nybro kommuns historia.

Det är uppenbart att Vänsterpartiet behövs i Nybropolitiken! Vi är det enda partiet i Nybro kommunfullmäktige som inte har något problem med att skilja höger från vänster. Vi går till val som ett självständigt parti men vi har en central roll för att åstadkomma ett byte av politik och styre i Nybro kommun. Vi tror inte på att lämna över till marknaden att lösa kommunens problem, utan är beredda att själva ta ansvar för de utmaningar som vår kommun står inför.

Nybro kommun behöver en majoritet som sätter kampen för en god välfärd främst och upphör med utförsäljningspolitiken. Det går bara att göra med ett starkt vänsterparti. Det blir en helt annan politik med oss än om socialdemokrater och miljöpartister fortsätter att regera med borgerliga partier. En majoritet där borgerliga partier fortfarande ingår kommer inte att kunna skapa ett hållbart alternativ till dagens politik.

Det gör att det bara finns ett val för alla dem som vill ha en majoritet fri från borgerliga partier. Varje röst på Vänsterpartiet är en röst för en rödgrön majoritet utan borgerliga partier. Vi behövs för att lösa de stora utmaningar som Nybro kommun står inför. Vi är beredda att ta fullt majoritetsansvar, precis som vi gjort tidigare. Men vi regerar inte till vilket pris som helst, vi är inte intresserade av makten för maktens egen skull.

Nybro är inte till salu! Vänsterpartiet är inte till salu!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...