07 juli 2014

En re(S)a från privatiseringskritiker till privatiseringskramare

Hans Dahlström (S), politisk veteran i Nybro, slog för tre år sedan fast att "Privatiseringar kommer aldrig bli ett socialdemokratiskt mål." och ondgjorde sig över att kommunchefen föreslog utförsäljning av fastigheter. Detta med motiveringen "Men när pengarna är slut för försäljningen vad finns kvar då?". 

Tobias Fagergård har på sin blogg beskrivit detta - och hur sedan Hans Dahlström har lärt sig älska det han hatade.

För det var då det. Vid kvällens fullmäktige var han istället en av de socialdemokrater som var uppe i talarstolen och talade sig varm för majoritetens (S, M, SPI, MP) utförsäljning av kommunala lägenheter och fastigheter. Privatisering har sedan samarbetet med Moderaterna inleddes uppenbarligen blivit ett Socialdemokratiskt mål, även för Hans Dahlström.

Stora delar av det som arbetarrörelsen mödosamt har byggt upp ska nu, under ledning av socialdemokraterna, säljas för att generera vinst i privata fickor. Den fria marknaden ska tydligen lösa alla problem i deras värld. Säljer man bara ut så leder det till utveckling tycks vara mantrat. Här ska privatiseras. Här ska säljas ut! Det kan vi i Vänsterpartiet aldrig ställa upp på!

Det är beklämmande, skrämmande och tragiskt att se socialdemokraterna i Nybros utveckling sedan samarbetet med moderaterna inleddes.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...