23 juni 2014

Folkomrösta om utförsäljningspolitiken!

Den politiska S/M-majoriteten i Nybro (med MP och SPI som bihang) vill sälja ut delar av allmännyttan och en rad kommunala fastigheter, däribland kommunhuset, bibliteket och brandstationen. Det beslutade man vid dagens kommunstyrelsemöte. Det blir i så fall den största privatiseringen av vår gemensamma egendom i Nybros historia.

Ur demokratisk synpunkt är det hela dessutom katastrofalt hanterat. Som det ser ut nu har vi inte ens fått möjligheten att diskutera affären ordentligt i partiet. Dels så fick vi den sista (och viktigaste) informationen mindre än ett dygn innan vi skulle ta beslut idag. Dels så är väsentliga delar av informationen hemligstämplad. Än mindre finns möjligheten att informera kommunens invånare.

Man struntar i allt vad demokrati heter och har uppenbarligen bråttom att göra genomföra affären utan att höra vad folket i Nybro tycker om det. Man vill definitivt inte ge Nybros invånare en ordentlig chans att ta ställning till dessa genomgripande och viktiga utförsäljningar. Det tycker vi i Vänsterpartiet är fel! Gemensam egendom äger vi tillsammans, du, jag och alla andra. Då ska vi också ges möjlighet att tycka till.

För oss är Nybro inte till salu! Men oavsett om man är för eller emot privatiseringen så tycker vi att det är rimligt att Nybros invånare får säga sitt innan en eventuell försäljning kan bli aktuell. Vi vill helt enkelt folkomrösta om utförsäljningspolitiken! Vi vill fråga folket!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...