10 juni 2014

Det är dags att höja ambitionerna i den svenska förlossningsvården

Idag skriver jag och landstingsrådet Linda Fleetwood om att det är dags att höja ambitionerna i den svenska förlossningsvården för att man ska kunna känna sig trygg när man föder barn. Därför vill Vänsterpartiet genomföra en stor satsning för en säkrare och tryggare förlossningsvård.
Vänsterpartiet föreslår i vårbudgeten 500 miljoner vilket är den kanske största riktade satsningen på svensk förlossningsvård någonsin. Vi menar att det är dags att höja ambitionerna i den svenska förlossningsvården. Vi vill att man ska kunna känna sig trygg när man föder barn.
Det behövs fler barnmorskor. För att det ska bli möjligt måste lönerna höjas och arbetsvillkoren bli bättre. År 2013 föddes det nästan 2400 barn i Kalmar län. Det innebär att Vänsterpartiets satsning ger ett tillskott på drygt 12 miljoner kronor för Kalmar län.
Det är en kraftfull förstärkning som ger landstinget möjligheter att anställa fler barnmorskor, ge förutsättningar att jobba heltid, höja lönerna och satsa på en långsiktig kompetensförsörjning och därmed få en ännu bättre mödra- och förlossningsvård.

Artikeln kan du läsa på distriktets hemsida: Det är dags att höja ambitionerna i den svenska förlossningsvården

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...