16 juni 2014

Dags att slopa delade turer i Nybro kommun

Det är hög tid att vi sätter stopp för delade turer här i Nybro kommun. Ska vi kunna växa som kommun och locka till oss den kompetenta och engagerade personal som vi behöver inom exempelvis omsorgen, så måste vi vara attraktiv som arbetsköpare. Det är en viktig framtidsfråga! Därför har Vänsterpartiet lämnat in en motion om att se över hur man enklast och snabbast avskaffar de delade turerna i Nybro kommun.
För er som inte vet så kan jag säga att delad tur innebär att ha två arbetspass under samma dag med en längre obetald paus däremellan. Att både arbetsliv och fritid påverkas negativt är väl inte så svårt att lista ut. Det är tungt psykiskt och fysiskt eftersom man är med i arbetets alla tunga moment under dagen. Delade turer sliter på kroppen, tär på familjelivet och på humöret. Förutom att personalen drabbas så riskerar det att leda till sämre omvårdnad för omsorgstagarna.

Om vi har som ambitionen att faktiskt åstadkomma nåt för Nybro kommuns framtid så får vi nog ta och skärpa oss som arbetsköpare och ta tillvara på vår personal på bästa sätt. Då handlar det om att exempelvis erbjuda vettiga löner och rätt till heltid. Men just delade turer är nog det som det pratas mest om när jag träffar personal inom omsorgen. Ingen vill jobba delade turer och alla är rörande överens att de borde avskaffas.

Delade turer hör helt enkelt inte hemma i ett modernt arbetsliv! Nu är det hög tid att vi slutar prata och gör något åt problemet också.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...