24 maj 2014

EU försämrar för kvinnor. Vi skapar jämställda villkor.

Idag är det 95 år sedan den svenska riksdagen sa ja till kvinnlig rösträtt. Visst har mycket bra hänt sedan dess men de senaste åren har kvinnors rättigheter och lika möjligheter pressats tillbaka på många områden. I Sverige har högerregeringen exempelvis sett till så att inkomstklyftorna mellan kvinnor och män har ökat rejält. Neddragningarna i välfärden har lett till sämre arbetsförhållanden för främst kvinnor. Osv osv.

Bland EU:s höger står feminismen än lägre i kurs och för några månader sedan röstade Europaparlamentet ner ytterligare en rapport om jämställdhet. Efter omröstningen uppstod kaos i kammaren, med hurrarop och applåder. Det är andra gången på kort tid som parlamentet under kaosartade former röstat ner ett uttalande om kvinnors rättigheter. Kvinnors rättigheter försämras och årtionden av kamp för jämställdhet i Europa håller på att raseras.Sedan Sverige blev medlemmar i EU har Vänsterpartiet arbetat aktivt i parlamentet med bland annat jämställdhet. Det har trots högern gett resultat. Bland annat har Vänsterpartiet nått stora framgångar när det gäller att få acceptans för den svenska sexköpslagen, i arbetet mot våld mot kvinnor och frågor kring sexuell och reproduktiv hälsa. Detta viktiga arbete fortsätter, med ökat fokus på ekonomisk rättvisa.

Genom en röst på Vänsterpartiet visar du att du vill ha en annan politik. För kvinnors ekonomiska oberoende och rätten till sin egen kropp.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...