02 april 2014

Svenska folket: Välfärden är inte till salu

Svenska folket vill även ha en välfärd där vinstintresset inte tillåts styra vilken omsorg, skola eller vård vi får. Det står klart i ännu en undersökning. För Vänsterpartiet kommer folkets intresse av en likvärdig välfärd för alla alltid väga tyngre än branschens och lobbyisternas intresse av att göra stora vinster på våra skattepengar. Tyvärr är vi ensamma i riksdagen om den ståndpunkten.


Endast ett parti - Vänsterpartiet - står på folkets sida i den här frågan. Det är bara vi som tydligt tagit ställning för den självklara ståndpunkten att behoven ska styra och att girigheten inte har i välfärden att göra. Att alla skattepengar ska gå till vård, skola och omsorg och inte till vinster i ett skatteparadis. Dessutom har vi tagit fram konkreta förslag för hur det ska gå till.


En god välfärd är det effektivaste sättet att jämna ut skillnaderna i samhället. Att privatisera välfärden är ett effektivt sätt att öka klyftorna. Läs Rossana Dinamarcas utmärkta debattartikel om att det är dags att ta skolan tillbaka från marknaden: Ingen ska få leka affär med den svenska skolan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...