04 april 2014

Politik med egenintresset som ledstjärna

Egenintresset ljuger inte, sägs det. När det gäller högerregeringens politik så kan man se uttrycket som en absolut sanning. Egenintresset och girigheten är det ständiga riktmärket för deras politik och det borde knappast förvåna någon att de har lagt 27 gånger mer på att sänka skatterna än vad de lagt på den gemensamma välfärden.

De skor sig själva genom de enorma skattesänkningar de beslutat om och genom de bidrag de infört. Läs exempelvis Dagens ETC-artikeln Avdragsjackpott – så mycket tjänar Reinfeldt och Bildt på sin egen politik. Det handlar om hundratusentals kronor som de har stoppat i egen ficka - tack vare den egna politiken.

När de inte skor sig direkt själva så kliar de sina kompisar i näringslivet, som McDonalds eller Carema, på ryggen genom enorma bidrag eller tvångsprivatiseringar av välfärden. Bara McDonalds har fått runt en miljard i stöd av regeringen i form av olika bidrag. Med motivet att det skulle skapa jobb vilket det såklart inte gjort. AiP skriver om detta: McDonald’smiljarden gav bara 500 jobb, liksom Vänsterekonomerna: Tre välfärdsjobb per krogjobb

En stor majoritet av svenska folket är emot vinstintresset i välfärden. Men det struntar Reinfeldt och co i. De är mer intresserade av vad deras polare i välfärdsföretagen tycker. Och de tycker såklart att det är jättebra att den svenska välfärden reas ut så att skattebetalarna kan bidra till en ny BMW i garaget och en ny lyxyacht på Rivieran. Fast själva vill de såklart inte skatta i Sverige.

Lyssna på väljarna, inte köpedebattörer, skriver Karin Pettersson i Aftonbladet. Men så länge egenintresset och girighet fungerar som politikens främsta drivkraft så lär det knappast ske. Så vill du vara säker på att inte lägga din röst på borgare och fortsatta privatiseringar, vill du att solidaritet, omtanke och rättvisa ska vara drivkraften i politiken? Då finns det bara bara ett alternativ i valet: Vänsterpartiet.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...