15 april 2014

Nu blåser vi skattebetalarna! En såpa med girigheten i centrum

Du har som invånare i Sverige den tvivelaktiga förmånen att få uppleva såpanserien Nu blåser vi skattebetalarna! Man önskar att den vore ett påhitt av skruvade manusförfattare. Tyvärr är den verklighet och utspelas i Sverige. Här och nu och varje dag.

Serien beskrevs när den startade för sisådär 20-25 år sedan som en gullig historia om föräldrakooperativ och närmast idéellt engagemang, och såklart, valfrihet för svenska folket. Sedan dess är Sverige ett av de länder i världen som privatiserats allra snabbast.
Idag är det en pågående tragisk historia (med tragikomiska inslag) i ett oräkneligt antal delar där riskkapitalister har fått i det närmaste fri dragningsrätt på skattepengar medan de som byggde vårt välfärdssamhälle får ligga och dö i sin egen avföring och elever som kommer till en skola som slagit igen över natten.
 
Det är historien om ett välfärdssamhälle där girigheten har bjudits in att ta över det vi tidigare ägde gemensamt och för idé och manus stod, och står, ett gäng politiker från S och högerut. De har nu ersatt tanken om välfärd utifrån behov med välfärd utifrån vinstmarginal.

Regisserar det hela gör ett gäng riskkapitalister som ser till att så mycket skattepengar som möjligt slussas från välfärden och via något skatteparadis omvandlas till en ny lyxvilla på rivieran. Det är inte sällan de anlitar tidigare manusskrivare/politiker för att fylla viktiga roller som ska säkra seriens fortlevnad.
Statisterna utgörs av elever som trodde de skulle få en vettig skola, äldre som trodde att deras omvårdnad skulle stå i centrum och en massa andra människor som trodde att i den svenska välfärden så är det behoven som räknad, inte lönsamheten. I högersverige är allt till salu.

Precis som alla vi andra skattebetalare så blir de ordentligt blåsta, vilket blir extra tydligt i några av de senaste avsnitten. Se ’Fick i princip bonus för att skära ner’Friskolekoncernen höll inne miljoner eller varför inte Så blev skolan en vinstmaskin som några exempel ur denna dagliga såpa. Och missa inte det omtalade avsnittet Gav barnen vatten och bröd.

Idag finns det enbart ett parti i sveriges riksdag som säger: det är nog nu! Välfärden är inte till salu. Vänsterpartiet är det enda alternativet för dig som tycker att såpan Nu blåser vi skattebetalarna! redan har pågått för länge och måste få ett slut. NU!

P.s Bilderna kommer från Max Gustafsson. Köp gärna hans bok Det rånade folket.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...