11 april 2014

Girigheten ökar behovet av Majblommans insamling

Årets Majblomma på mitt rockslag. Köp gärna
en Majblomma du också, men framför allt, för
de utsatta barnens skull: rösta bort högern
från regeringen 14 september!
Nu är det dags för Majblommans insamlingskampanj igen. Organisationen Majblomman är en ideell organisation som har funnits i över hundra år för att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer. Efter snart åtta år med en regering som har girighet och egoism som drivkraft så är behovet kanske större än någonsin tidigare. Regeringens politik har dragit isär Sverige och skapat djupa klyftor.

Tack vare organisationen så kan några av alla de barn som tvingas betala för regeringens skattesänkarkalas ändå få hjälp. Det kan handla om ett par nya glasögon, stöd för att följa med på en klassresa eller något annat som normaliserar vardagen. Majblomman rycker in när girigheten skördar offer och lämnar utsatta barn efter sig.

Det är barn vars föräldrar har drabbats hårt av regeringens politik. Barn vars föräldrar måste förklara att en ny skjorta till skolavslutningen är en omöjlighet, för att inte tala om semester. Barn som ”inte vill” gå på klasskamratens kalas, därför att man inte har råd att ta med sig någon present. Barn som har en klump av oro som ligger i magen och gnager.

Jag menar att vi måste få till en förändring på detta. Vänsterpartiets politik bygger på solidaritet, omtanke och rättvisa. Därför säger Vänsterpartiet nej till de orättvisa skattesänkningarna, och de miljardbesparingar på sjuka, arbetslösa, småbarnsföräldrar och andra som har ökat klyftorna i Sverige. Så kan vi minska behovet av Majblommans insatser i framtiden.

Kaj Raving (V) Riksdagskandidat

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...