31 mars 2014

Historien om jämställdhetspriset som försvann

Så var ännu ett kommunfullmäktige avslutat. Ett inte så långt fullmäktige utan några större frågor på agendan som ändå hade en intressant start - och en märklig avslutning. Den bra inledningen bestod i att kvällens tema var integration och att vi fick en skitbra föreläsning av Leo Razzak från Fryshuset. Därefter blev det gruppdiskussioner kring frågan som känndes riktigt konstruktiva.

Den märkliga avslutningen bestod i en diskussion kring fackliga representanters rösträtt i bolagsstyrelserna. Diskussionen kom att stå främst mellan S och C. Inte så märkligt i sig, om det nu inte varit så att det var C som argumenterade FÖR fackligt inflytande i bolagsstyrelsen och S MOT. Det hela slutade med att V tillsammans med C och KD röstade för facklig rösträtt. Kändes som märkligt sällskap i en sån fråga.

Men med tanke på att Socialdemokraterna vid kommunstyrelsemötet tidigare idag hänvisade till en borgerlig motion när man argumenterade för att öppna upp för utförsäljning av allmännyttan så förvånar knappast något längre. Majoritetens utförsäljningsplaner av allmännyttan och andra fastigheter berördes också, föga förvånande, i samtliga frågor på allmänhetens frågestund.

Så var det det här med jämställdhetspriset som försvann.  Det är en historia som började med en motion som vänsterpartiet lämnade in i början av 2010. Sen kan man följa prisets resa genom kommunens protokoll fram till 14 mars 2012. Där upphör alla spår. Och där står vi nu och inget pris har ännu delats ut. Därför ställde jag en skriftlig fråga till kommunalrådet Mikael Svanström om vad som egentligen hände med jämställdhetspriset

Han kunde bara konstatera att det hela var pinsamt och att priset glömts bort. Nu lovade han att personligen följa upp det hela så nu ser jag fram emot att priset verkligen utdelas och att historien om jämställdhetspriset som försvann får ett lyckligt slut trots allt.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...