11 februari 2014

Vänsterpartiet flyttar fram positionerna på landsbygden

Det går bra för Vänsterpartiet nu. Opinionsundersökningarna landar numera stadigt på 8% och flera på över 9%. I första mätningen inför EU-valet får vi nästan 11%. Jonas Sjöstedt vinner också allmer förtroende bland människor.

Att vi idag styr konfliktlinjen i politiken med vårt motstånd mot vinstintresset i välfärden är givetvis en starkt bidragande orsak till framgångarna. Likaså vår tydlighet i regeringsfrågan, att vi vill se en rödgrön regering men att vi aldrig sätter oss en regering med Annie Lööf eller Jan Björklund som ministrar eller fortsätter dagens privatiseringspolitik. Men jag tror att det finns en framgångsfaktor till att peka på - landsbygden.
Vänsterpartiet flyttar också fram sina positioner i landsbygdsfrågorna och det tror jag är en starkt bidragande faktor. Vänsterpartiets partistyrelse antog förra året en landsbygdspolitisk plattform. Den innehåller konkreta förslag som skulle ge landsbygden bättre förutsättningar att utvecklas. Några utav dem presenterar jag här; Landsbygden nödvändig för grön omställning, tillsammans med partiets ekonomisk talesperson Ulla Andersson samt kommunstyrelseledamoten i Vimmerby Lars Johansson.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...