14 januari 2014

Privatiserad bilprovning - medborgarna står för notan

Per Aurén har arbetat 25 år med bilprovning. Han tror aldrig att det kommer att bli priskonkurrens.
– Det finns en kostnad för att göra jobbet. Den kan man aldrig gå under. När verksamheten var statlig krävdes ingen vinst. Då sattes prisgolvet, lägre än så kommer man inte.
Östran skriver idag om fiaskot med tvångsprivatiseringen av Bilprovningen, som lett till högre priser och sämre kvalitet. En enda ny besiktningsstation har tillkommit i länet, i Kalmar. Det enda som hänt i övrigt är att samma stationer som tidigare finns kvar, fast nu i privat ägo. Och att priserna har ökat förstås.

Eller fiasko...

Det hade varit ett fiasko om syftet hade varit att medborgarna bästa skulle stått i centrum, men så är det helt uppenbart inte. Konsekvenserna vi ser idag var ju kända redan på förhand.

För Reinfeldt och hans regering är det omsorgen om marknaden och om storföretagens möjligheter att profitera på medborgarna, deras plånböcker och skattepengar, som står i främsta rummet. Girigheten är den främsta drivkraften. Finns det inte en marknad, ja då skapar Reinfeldt och hans kumpaner en. Att privatiseringarna kostar skattebetalarna miljarder spelar mindre roll. Självklart slipper inte heller vi bilister undan.

Menar du att bilägare kan besiktiga sina bilar utan att någon skor sig på dem??? - herrejösses! Nu får vi skynda oss att privatisera Bilprovningen.
Vadå "kunderna är nöjda med Bilprovningen idag"? - de var nöjda med Apoteket också så det skiter väl jag i.
Vasa? Ingen som vill köpa? - men slumpa bort skiten då! Vi drar bara ner lite mer på välfärden.
Har köparna inga pengar? - jamen tvinga Bilprovningen att låna dem pengar då. Och hemligstämpla för fan alla villkor!
Kommer priserna att öka? - ja, det är väl klart som fan. Hur ska företagen annars kunna profitera på bilägarna?

Så kan det ha låtit när Reinfeldt beslöt att Bilprovningen skulle privatiseras. För när det handlar om omsorg om marknaden och om storföretagens möjligheter att profitera på medborgarna, deras plånböcker och skattepengar, ja då är ju han, och regeringen, uppenbarligen beredd att göra nästan vad som helst för att privatisera våra gemensamt ägda tillgångar. Kosta vad det kosta vill - för medborgarna...

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...