30 januari 2014

Nybro - den sista Sovjetstaten

Nybro som den sista Sovjetstaten. Det uttrycket har man hört några gånger, men aldrig har det väl aldrig passat så bra som idag. Maktfullkomligeheten hos den styrande S/M-majoriteten och deras följe tycks nu vara total. Demokratin - ja, den är väl mest ett obekvämt hinder på vägen som ska stökas av så snabbt som möjligt. Tecknen har funnits ett tag men med de nya ägardirektiven till bostadsbolaget NBAB blir det hela extremt tydligt.

Ärendet tas upp efter jul- och nyårshelgerna, en tid då många människor inte är på tårna, kanske till och med bortresta. Man tar dessutom beslut i Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige samma dag, trots att det knappast finns behov av det. Anledningen är såklart att man förstod att deras påhitt inte skulle tas emot väl av invånarna i Nybro och oss i den politiska oppositionen. Därför ville ge så lite tid till förberedelser som möjligt och minimera risken att man skulle lyckas samla sig till protester. Makten har väl lärt sig läxan från striden om parkering på torget...

Man undvek också att föra dialog med NBAB och den valda styrelsen. Man valde att mörka så länge som möjligt eftersom NBAB:s styrelse måste se till vad som är bra för företaget. NBAB är ett välskött bolag med bra lägenheter och rimliga hyror. Med de nya ägardirektiven sätts detta på spel. Därför har man valt att köra över, och i praktiken omyndigförklara, styrelen med de nya direktiven. Detta gjorde att bland annat Vänsterpartiets representant i styrelsen avsagt sig sitt uppdrag.

Makten i Balder talar sitt tydliga språk och uppenbarligen var man inte nöjd med detta. För nu pågår uppenbarligen en utrensning av alla oppositionella, obekväma, röster i NBAB som inte ställde sig i givakt och lät sig köras över. Ordförande i NBAB fick sparken redan i måndags, efter 40 år i socialdemokratins tjänst. Igår blev också vd:n Stefan Henrixon beordrad att gå hem. Orsaken är att de värnat bolaget, hyresgästerna och i förlägningen invånarna i Nybro kommun.

Signalerna från Balder kunde inte vara tydligare - Invånarna ska hållas kort. Och vad gäller oppositionella röster. Tja, lyd eller gå hem!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...