21 januari 2014

Barnen förlorare när ishallen renoverades

Mitt inlägg om att invigningen av den nyrenoverade Victoriahallen i Nybro gav en bitter eftersmak, eftersom renoveringen har skett på bekostnad av barnens bästa, har rört upp känslor bland vissa ishockeyälskande Nybrobor. Däribland Toivo Gustavsson och Ingemar Nystedt, som i en insändare ventilerar sin upprördhet. Här nedan följer mitt svar.

Er arbetsmiljö och ert bästa är mindre värt än en renoverad ishall! Är ni beredda att öga mot öga säga det till alla de barn som drabbas när Transtorpskolan läggs ner? Den frågan bör Toivo Gustavsson och Ingemar Nystedt fundera över efter att i en insändare 16/1 hävdat att jag framfört osaklig och orättvis kritik mot ombyggnaden av Victoriahallen i Nybro.

Exakt vad som skulle vara osakligt och orättvist framgår visserligen inte, men sant är att jag har kritiserat det faktum att pengarna som kunde ha gått till att renovera Transtorpskolan istället har lagts på att renovera ishallen. För mig är nämligen svaret på frågan ovan glasklart: barnens bästa, vilket såklart inkluderar deras arbetsmiljö, kommer alltid i främsta rummet!
Det fanns nämligen ett alternativt förslag från vänsterpartiet. Tvärt emot vad Toivo och Ingemar påstår så ville vi göra de investeringar som var nödvändiga ur exempelvis arbetsmiljösynpunkt. Resterande investeringar ville vi dock skjuta på, för att satsa pengarna på att renovera Transtorpskolan och på så sätt säkra en god och trygg arbetsmiljö för barnen.

Jag tycker precis som de flesta andra att det är trevligt med en nyrenoverad ishall och många av vänsterpartiets medlemmar är flitiga besökare. Men som politiker måste man prioritera när pengarna inte räcker till allt. Vänsterpartiet valde att prioritera barnen. Det var vi tyvärr helt ensamma om. Victoriahallen vann kampen om pengarna – och barnen förlorade…

Kaj Raving (V)
Ledamot i Lärande & Kulturnämnden

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...