30 december 2013

Invigning med bitter eftersmak

På fredag är invigning av den nyrenoverade Victoriahallen rapporterar Barometern om idag. Det blir tydligen ett tjusigt bygge för de 28 miljoner det kostar. "När Nybro Vikings gör entré samt mål kommer ett specialdesignat ljusspel att höja stämningen i hallen med speciella ljuseffekter" kan man läsa. Det blir även ny sittplatsläktare, omklädningsrum, gym mm. Säkert välbehövligt, den gamla hallen var ju i allt annat än bästa skick.

Men jag har svårt att glädja mig åt detta. Renoveringen av Victoriahallen lämnar nämligen en bitter eftersmak då den har möjliggjorts på bekostnad av att barnens bästa har åsidosatts!
Renoveringen av Victoriahallen hänger nämligen tätt ihop med stängningen och rivningen av Transtorpskolan. För c:a två år sedan "tävlade" de om samma pengar då frågan om investering i ishallen var uppe i fullmäktige. Majoriteten, dvs alla utom Vänsterpartiet, förordade en renovering av ishallen. Vi ville skjuta på alla investeringar i ishallen som inte var direkt nödvändiga ur exempelvis arbetsmiljösynpunkt och att man istället skulle använda de pengarna till den sedan tidigare utlovade renoveringen av Transtorpskolan.

Barnens bästa med en bra arbetsmiljö och en trygg skola stod dock inte högt i kurs när det ställdes mot renoveringen av Victoriahallen, utan kommunfullmäktige prioriterade ishallen framför barnen. Ja, utom Vänsterpartiet då förstås. Victoriahallen vann kampen om pengarna – och barnen förlorade. Jag tycker att det är skamligt och det ger tveklöst en bitter eftersmak till invigningen på fredag!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Tobfag sa...

Än mer bitter när man ser resultatet. Bygget är gjort enbart för Hockeylaget, en enskild idrottsklubb fick en investering på 28 miljoner, samma pengar som hade mer eller mindre hade gett en ny transtorpskola samt en helt ny förskola på Gazellen. Det är skamligt och oerhört frustrerande som skattebetalare i denna kommunen.

Resultatet i ishallen är en fin entre med nya omklädningsrum till A-lag och Juniorlag samt domare. Allmänheten fortsätter förpassas till de gamla äckliga och mögliga omklädningsrummen. hur kan man påstå att detta var förbättrande åtgärder för kommunens invånare!!!

http://www.barometern.se/reagera/debatt/28-miljonershallen-som-har-allt-aven-mogliga-omkladningsrum(4093245).gm

Tobias

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...