23 december 2013

Alla borde ha rätt till en God Jul!

En riktigt God Jul önskar jag att alla kunde få. Men risken är stor att den den för väldigt många faktiskt inte blir så god i Reinfeldts systemskiftes-Sverige. I ett Sverige där girigheten får styra har alltfler människor blivit fattiga och utsatta. Högerpolitiken slår extra hårt mot ensamstående föräldrar, sjuka och arbetslösa. För dessa är december inte sällan en månad av ångest.

Att det ser ut på detta sätt är ingen slump. Från att ha varit världens mest framstående välfärdsstat är vi nu ett land där otryggheten och osäkerheten ökar. Det handlar om medvetna politiska val som högerregeringen gjort som har ökat klyftorna dramatiskt. De drastiska nedskärningarna i socialförsäkringarna har tvingat in nya grupper i socialbidragsberoende och fattigdom.

Högerregeringen har valt en politik som drar isär Sverige och skapar fattigdom och djupa klyftor. De väljer att fortsätta slå på de sjuka och arbetslösa med synsättet att de bara är lata och arbetsovilliga. Jag menar att vi måste få till ett slut på detta. Vi måste göra upp med den egoism och girighet som tillåts styra och ersätta den med en politik för rättvisa, omtanke och solidaritet. ALLA borde ha rätt till en God Jul!

P.s. "Goda" kristdemokrater tycker att det är jättebra att vi kan få skatteavdrag för välgörenhet nu när de har bidragit till att montera ner välfärden.

Media: Ex1, 2, AB1, DN1, SVT1, SR1,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...