13 november 2013

Vänsterpartiet gör skillnad för vården!

Landstinget i Kalmar län är ett nationellt skyltfönster som visar att Vänsterpartiet gör skillnad för vården. Det har säkerligen bidragit till att DN/Ipsos septembermätning över partiernas stöd i olika frågor är glädjande läsning för Vänsterpartiet. Andelen väljare som anser att Vänsterpartiet gör ett bra jobb har ökat på samtliga fronter och inom vården är vi nu det näst största partiet.
Vänsterpartiet vill se ett tryggt och värdigt samhälle byggt på omtanke och solidaritet. Vi ser nu hur välfärdssamhället krackelerar allt mer. Det visar sig också i undersökningen där samtliga regeringspartier tappar stöd, inte minst när det gäller sjukvården. När det största regeringspartiet bara har åtta procent bakom sig som tycker att de sköter vården bra, är det alarmerande.

Vänsterpartiet satsar i den kommande skuggbudgeten på att stärka sjukvården i landet. Det innebär en resursförstärkning till hälso- och sjukvården för att kunna anställa mer personal. Satsningen beräknas ge 70 nya sjuksköterskor, barnmorskor och andra viktiga personer till sjukvården i Kalmar län. Vänsterpartiet arbetar för en välfärd man kan lita på när man blir sjuk.

Budgetförslaget består av tre delar: ett riktat stöd till sjukvården, utveckling av vårdcentraler och utbildningsanställningar för sjuksköterskor. Sammanlagt uppgår satsningen till 3,4 miljarder kronor. Finansieringen sker bland annat genom att Vänsterpartiet inte accepterar regeringens skattesänkningar för bolag och höginkomsttagare.

Högerregeringen utarmar välfärden. Man har lagt 27 gånger mer på skattesänkningar sedan 2006 än vad de lagt på den gemensamma välfärden. Det är ännu ett bevis för att det är dags för regeringsskifte.

Kaj Raving (V)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...