01 november 2013

Dags att S och MP inser att de måste lägga om kurs om vinster i välfärden

På väg till Stockholm för tre dagars partistyrelsemöte med motionsbehandling inför konkressen i januari så läser jag Jonas Sjöstedts debattartikel i Expressen. Där skriver han med anledning av att nyheterna de senaste dagarna återigen präglats av nya avslöjanden om missförhållande på grund av att vinstintresset tillåts styra inom skolan.
Där konstaterar han att S och MP måste ta bladet från munnen och ta ställning mot privata vinster i välfärden. Att tigandet från S och MP hotar en rödgrön valseger.
När till och med Anders Borg och Jan Björklund verkar framstå som tydligare vinstkritiker än S och MP borde partierna inse att de måste lägga om kurs.
Hela grunden som skolmarknaden bygger på är rutten och borde jämnas med grunden, men Socialdemokraternas Stefan Löfven är i god ordning ute och kräver ytterligare en betydelselös lagändring. "Stänk lite färg på ytan så köper väljarna skiten ändå" tycks vara hans valmanifest.

För faktum är att Socialdemokraterna, liksom Miljöpartiet, har gett sitt godkännande till att vinstfesten ska få fortsätta. Som Jonas skriver så är det uppenbart vad som behöver göras. Det räcker inte med den tomma retorik som S och MP presenterar, det krävs politik också.
Vad som behöver göras är alldeles uppenbart. Vinstpengar ska inte få plockas ur skolan. Hela skolpengen ska gå till utbildning. Kommuner måste kunna tacka nej till nya privata skolor som inte behövs. Svårare är det inte.
Nä, svårare är det inte, men det krävs att det finns ett intresse av att faktiskt stoppa vinstintressets framfart i välfärden. Därför är jag stolt över att faktiskt tillhöra det enda parti som tydligt satt ner foten och sagt att vinstintresset har ingen plats i välfärden. Det är dags att S och MP inser att de måste göra detsamma!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...