14 oktober 2013

Ett samhälle som bygger på hälsosam trygghet

Fredrik Reinfeldt skrev i sin bok Det sovande folket ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten.”

Resultatet av dessa ”hälsosamma risker” är den utförsäkringslinje som kastat ut drygt 62 000 personer från sjukförsäkringen. Inte för att de har blivit friska eller mår bättre. Det beror enbart på att regeringen beslutat att de inte får vara sjuka längre.

Vänsterpartiets politik utgår ifrån principen ”av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”. Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga med att man får den hjälp och det stöd som behövs för att bli frisk utan att oroa sig för att ekonomin ska krascha.

Reinfeldts ”hälsosamma risker” har kastat ut tiotusentals "enskilda fall" från sjukförsäkringen till en tillvaro av ovisshet, otrygghet och fattigdom. Där tvingas alltfler sjuka, förutsatt att de sålt allt de äger och inte har nån anhörig som kan försörja dem, att leva på socialbidrag.

Vänsterpartiet vill inte se ett samhälle byggt på Reinfeldts ”hälsosamma risker”. Vi vill ha ett samhälle som bygger på hälsosam trygghet!

Kaj Raving (V)


Media: SvD, AB, DN
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...