11 september 2013

Transtorpskolan på tapeten igen

Idag var Transtorpskolan på tapeten igen i Lärande och kulturnämnden. Vänsterpartiet har sedan frågan väcktes varit motståndare till en nedläggning av Transtorpskolan. De utredningar som har gjorts har bara stärkt oss i vår uppfattning att nedläggningen av skolan och flytten av barnen till Paradisskolan är en oklok och kortsiktig besparing. Att lägga ner skolan är helt enkelt inte särskilt förnuftigt, men det har hittills inte bekymrat majoriteten.

Argumentet som nedläggningsförespråkarna lutar sig mot är att det inte finns något alternativ när investeringspengarna inte finns och driftkostnaderna måste minskas. Men stämmer detta argument med verkligheten? Svaret är ett solklart NEJ! Det har hela tiden funnits alternativ till att spara på barnen, men fullmäktige i Nybro kommun har prioriterat annat. Dvs alla partier utom Vänsterpartiet.

Som enda parti argumenterade vi för att en investering i Transtorpskolan var viktigare än en satsning på Viktoriaområdet. Som enda parti förespråkade vi en sänkning av de politiska arvodena, en besparing som skulle ha täckt driftskostnaderna för investeringen. Dessvärre utan gehör.

Ärendet idag handlade om ett projektdirektiv för renoveringen av Annexet i Paradisskolan, dit Transtorpskolans elever ska flyttas när skolan läggs ner. I praktiken handlade det bara om en teknikalitet som egentligen inte borde varit en beslutspunkt över huvud taget. Men nu var det lagt som en beslutspunkt i dagordningen och då tog jag givetvis tillfället i akt att markera Vänsterpartiets ståndpunkt i frågan.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Takketack för medryckande och superbra läsning

my webpage Candida

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...