15 september 2013

Svenskarna vill ha bättre välfärd - utan vinstintresse

Inte ens borgarnas egna väljare tycker att välfärden blivit bättre under deras regering. Tvärtom så tycker en majoritet av svenska folket att politiken blivit sämre på samtliga områden som har med välfärden att göra. Detta enligt en ny undersökning. Det är knappast ett resultat som överraskar. Drar man bort hundratals miljarder i skatt från välfärden för att istället sprida pengarna över överklassen, så får det konsekvenser i form av en försämrad välfärd. Konstigare än så är det inte. Ändå är det bara Vänsterpartiet som säger som det är; God och lika välfärd för alla kräver höjda skatter:
Men om vi ska klara detta måste vi våga vara ärliga med att skatteuttaget måste öka. Alternativet är att var och en av oss måste betala för den välfärd vi behöver, till exempel via privata försäkringar. Då är det inte längre dina behov utan plånbokens storlek som avgör vilken välfärd du får.
Svenska folket vill även ha en välfärd där vinstintresset inte tillåts styra vilken omsorg, skola eller vård vi får. Det står klart i ännu en undersökning . Detta trots att hela det politiska etablissemanget från socialdemokrater och högerut har lierat sig med välfärdskapitalisternas intressen och gör vad man kan för att ändra opinionen.
Endast ett parti - Vänsterpartiet - står på folkets sida i den här frågan. Det är bara vi som tydligt tagit ställning för den självklara ståndpunkten att alla skattepengar ska gå till vård, skola och omsorg och inte vinster i ett skatteparadis. Dessutom har vi tagit fram konkreta förslag för hur det ska gå till.

Igår firade vi 10-årsjubileet av segern i EMU-valet. Precis som i EMU-valet så är det folkets intresse som står mot etablissemangets i frågan om vinster i välfärden. Precis som i EMU-valet så är det minimala resurser som står mot nästan obegränsade. Precis som i EMU-valet kan vi vinna!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...