07 augusti 2013

Vinster i välfärden blir en valfråga 2014

Friskolor plundras på miljonbelopp och vårdkapitalister är inblandade i ännu en skandal konstaterar Aftonbladets ledarskribenter. "Är det bara jag som tycker att friskolorna borde bli en valfråga" frågar sig Karin Pettersson. Frågan är enbart retorisk eftersom hon självklart är medveten om att Vänsterpartiet har lovat att just vinstintresset i välfärden kommer att bli en av våra viktigaste valfrågor.

Men det är såklart inte Vänsterpartiet hon riktar sin fråga till. Och, nej. Karin Pettersson är definitivt inte ensam om att tycka att friskolorna borde bli en valfråga. Undersökning efter undersökning visar på att en överväldigande majoritet av svenska folket är emot vinster i välfärden och många tycker att det är en viktig fråga.
Men efter att det blev nja till vinst i välfärden på s-kongressen och efter att vinstfesten i skolan kan fortsätta - nu med stöd av S och MP, så är det inte svårt att lista ut att det finns starka krafter, förutom Peter Wallenberg Jr, som gör allt för att frågan om vinster i välfärden INTE ska bli en valfråga.

Men jag lovar att det inte kommer att bli lätt för dem. Vänsterpartiet kommer driva på hårt fram till valet 2014 för att göra vinster i välfärden till en valfråga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Christer Jonsson sa...

Jag tycker det är intressant att du en dag som denna när det område du och vänsterpartiet har huvudansvaret för i landstinget - psykiatrin, utsätts för mycket allvarlig patientkritik väljer att lägga fokus på vinster i välfärden. För det kan du ju inte hävda finns i psykiatrin i Kalmar län, men det kanske är därför du inte har något att säga om det som faktiskt berör patienter i Kalmar län! Eller är det mindre allvarligt den kritik som finns här i vårt län?

Kaj Raving sa...

1. När blev jag ansvarig för psykiatrin?
2. Du väljer att köra den klassiska "men du har inte sagt nåt om det eller det". Ett oväntat bottennapp från din sida måste jag säga Christer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...