03 augusti 2013

Glasögon till barn ingen omöjlighet - det handlar om politisk vilja

Politik handlar om prioriteringar. Att ge alla barn möjlighet att se bra är definitivt ingen omöjlighet – om den politiska viljan finns. Vänsterpartiet har den viljan och har sedan länge drivit frågan om att alla barn som behöver glasögon ska kunna få det utan kostnad. I vänsterpartiets budget har vi också avsatt pengar till gratis glasögon till alla barn upp till 16 år.

Hos Kristdemokraterna har viljan att subventionera glasögon för barn inte funnits. Tillsammans med den övriga högern har man konsekvent sagt nej till Vänsterpartiets förslag. Istället har man prioriterat att sänka skatterna för de rikaste och valt bort att ge alla barn samma möjligheter att se vad läraren skrivit på tavlan. Därmed stoppas barns utveckling, med högerideologin som grund. Det är nämligen vad det valet innebär.

Men sent ska syndaren vakna heter det ju. Därför är det glädjande att KD i Kalmar län nu tycks ha fått sitt parti att byta fot i frågan och faktiskt ta ställning för barnen. Med denna kovändning så ser vi fram emot att nästa gång som Vänsterpartiet åter igen motionerar om att glasögon för barn ska vara en rättighet som staten garanterar.

Då utgår vi ifrån att den kommer att gå igenom med stöd av KD. För visst är barnens väl och ve en betydligt viktigare prioritering än skattesänkningar för de rikaste?

Kaj Raving (VI)
Lennart Beijer (V)

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...