16 juli 2013

SD sparkar nedåt och slickar uppåt

Att sparka nedåt och slicka uppåt – Thoralf Alfsson (SD) sätter i sin replik orden på denna grund i SD:s politik. Att vi vågar anse att även papperslösa omfattas av mänskliga rättigheter anser han är ”skrämmande”. Därpå ställer han de papperslösa mot fattigpensionärer.
Sanningen är att SD skiter i fattigpensionärerna. Därför, istället för att utkräva ansvar av dem som är de ansvariga för ökande klyftor och fattigdom, så ställer han i klassisk främlingsfientlig tradition två utsatta grupper mot varandra.

Vänsterpartiet vill omfördela från de rika till fattiga i Sverige, ett av världens rikaste länder. I vårt budgetförslag så ser man hur vi krona för krona finansierar åtskilliga förslag som utjämnar klyftorna och förbättrar situationen för de fattigaste.

SD, och Thoralf, är mest intresserade av att smörja överklassen med ytterligare skattesänkningar samtidigt som man glatt ser på medan riskkapitalister dränerar vår välfärd på mångmiljardbelopp. Man sparkar nedåt och slickar uppåt!

Kaj Raving (V), partistyrelseledamot
Linda Fleetwood (V), landstingsråd

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

martin sa...

SD är bara till för att samla upp de svagsinta. De kan inte och kommer inte förändra de materiella villkoren för sin bas. De har inte ens ambitionen till det, deras politik kan inte åstadkomma det.

Jag förutsätter att ett parti som inte förbättrar de materiella villkoren för sin bas elimineras med tiden. Men rasism verkar ta över all tankeförmåga hos folk, väl rasist så är man det först och främst, allt annat blir oviktigt.

Kaj Raving sa...

Bra beskrivet Martin. Tyvärr verkar rasismen fungera som skygglappar och de som drabbats kan inte se något annat, även om de i praktiken drabbas själva. Sorgligt är det...

martin sa...

Jo, rasismen är en fråga om identitet. Man kan alltså inte bryta med rasismen utan att passera identitetslöshet, det är livskris, man kämpar då emot till sista blodsdroppen eftersom det handlar om ens identitet och känslan av tillhörighet. Utan dessa kommer en känsla av ensamhet och en osäkerhet på sig själv. Det är väldigt tragiskt när man hänger upp såna viktiga saker för individen på en så skör tråd, hela ens liv blir att skydda den kopplingen.

De bör bygga sin identitet på en fastare grund, bör söka verkliga gemenskaper. Men det är en plågsam process för individen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...