06 juni 2013

Nationaldag i ett alltmer splittrat Sverige

Nationaldagen i Sverige börjar närma sig sitt slut. Sen åtta år är dagen en helgdag, troligen införd för att vi skulle bli lite mer nationalistiska och ett mer enat folk. Jag kan bara konstatera att sen dess har Sverige förvandlats till ett alltmer splittrat land. Jag citerar min kamrat i partistyrelsen, Linda Snecker, som konstaterar följande på sin blogg:
Med regeringens politik blir rika rikare och fattiga fattigare. Det är fruktansvärt enkelt att konstatera.
Dom rikaste i Sverige äger 87 % av nettoförmögenheten. Den fattigaste femtedelen äger ingenting utan har bara skulder.
Den hyllade ”arbetslinjen” och arbetet mot ”utanförskapet” har lett till en rekordhög massarbetslöshet, arbetsåtgärder som FAS 3 och ökade ekonomiska klyftor. För det är precis det som är meningen, att det ska vara skillnad på folk och folk.
Sedan 2006 har den tiondel av svenskarna som har lägst årsinkomst minskad från 82 100 kronor till 78 600 kronor. För att det ska vara skillnad på folk. Är du arbetslös så är det helt och hållet ditt eget fel och du får skylla dig själv. Det är så den nyliberala agendan ser ut och det samhället som växt fram sedan Alliansen satte sig i regering 2006.

Sverigedemokraterna lever och frodas på den här utvecklingen - och på våra skattepengar förstås. För rasismen gror i samhällets orättvisor och att rasismen får fäste är ett tecken i tiden när klassamhället får allt skarpare gränser. En politik som drar isär Sverige ökar segregationen och utanförskapet. Då skapas motsättningar där fattig ställs mot fattig, där arbetare ställs mot arbetare, där nya svenskar ställs mot gamla.

Högerpolitiken är den viktigaste orsaken till att rasismen breder ut sig, glöm inte det. Ska vi få ett land som håller ihop så hjälper ingen nationaldag i världen. För det krävs vänsterpolitik.
P.s. Dagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa, en brutal och svekfull despot, valdes till Sveriges kung. Eller kanske inte. Bara det liksom...

Media: AB1, 2, 3, 4Bar, DN1, SvD1, 2,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...