02 juni 2013

Jimmie Åkesson och övriga SD-eliten skor sig på skattepengar

Sverigedemokraterna låtsas vara folkliga företrädare som står upp mot eliten. Sanningen är en helt annan! I själva verket tillhör Sverigedemokraterna i högsta grad en elit som inte har några som helst problem med att sko sig lite extra med hjälp av skattemedel. Trots att SD är det medlemsmässigt minsta riksdagspartiet så är de ändå bäst betalda av alla politiker.

Jimmie Åkesson själv har aldrig haft ett riktigt arbete. Efter akademiska studier i Lund gick han rakt in i yrkespolitiken och tjänar idag över en miljon kronor om året. Han försöker alltså kritisera det politiska "etablissemanget" samtidigt som han ogenerat skor sig själv med hjälp av skattepengar. Snacka om hyckleri! Partisekreterare Björn Söder tycker dock arvodet Åkesson får från partiet är "ganska litet".

Vänsterpartiet ger inget extra till vare sig Jonas Sjöstedt eller någon annan i partiledningen. Tvärtom så betalar alla vänsterpartister i riksdag, landsting och kommuner partskatt så att de aldrig får ut över 27500 efter skatt. Vi menar att yrkespolitikernas löner inte ska skilja sig för mycket gentemot de vars intressen de säger sig representera. Det handlar om att leva som man lär, något som SD uppenbarligen har svårt med.

Men föga förvånande så stödjer SD också i princip alltid den borgerliga regeringen i dess skattesänkarpolitik. Egenintresset är uppenbarligen starkt, även när man låtsas vara "en man av folket".

Bonus: Jimmie Åkesson vägrar dessutom ta avstånd från nazistisk våld...


Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...