30 april 2013

Det är dyrt att vara fattiglapp

Fattigdomen är ingen naturlag, den skapas. Det handlar om politiska val där man väljer att gynna de som redan har det bäst på bekostnad av de som är mest utsatta. Vilket framför allt är kvinnor. Då känns det bra att tillhöra ett parti som vill se en annan politik än dagens politik för ökande klyftor.

Vänsterpartiet arbetar för en politik som är solidarisk och som jämnar ut klassklyftorna i samhället. En fördelningspolitik som minskar klyftorna och stärker de som behöver det mest. Vi vet redan i dag hur vi problemen ser ut, och vi vet också vad som skulle krävas för att göra något åt dem. Därför var det också en feministisk vårbudgetmotion som Ulla Andersson presenterade igår, med särskilt fokus på kvinnors arbetsmarknad.
– Vi vill att kvinnor ska ha samma möjligheter som män att arbeta. Vi har en rad förslag för att göra det möjligt. De tre viktigaste är satsningar på äldreomsorgen, satsningar på barnomsorgen och en jämställd föräldraförsäkring. Det ska inte vara en ekonomisk förlust att vara kvinna, säger Ulla Andersson ekonomisk-politisk talesperson Vänsterpartiet.
Monica Gunne har skrivit en bra krönika i Aftonbladet där hon mycket riktigt konstaterar att det är dyrt att vara fattig. Svindyrt. Fattigdomen är i högsta grad påtaglig för den som drabbas, men i ett rikt land som Sverige skulle ingen behöva leva i fattigdom. Med vänsterpartiets politik kan vi minska den drastiskt.Media: Ex1, AB1, SvD1,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...