13 februari 2013

Motstånd lönar sig!

Jag nåddes just av beskedet att den politiska majoriteten backar från förslaget att anordna parkering på torget i Nybro de dagar det inte är torgdag. Det beskedet kan knappast beskrivas som annat än en stor seger för folket i Nybro och för förnuftet. Och såklart är det en stor seger för Vänsterpartiet som varit drivande i frågan från start, även om vi medvetet tonat ner det officiella parti-engagemanget. Nu kan vi kanske tala om utveckling av Nybro centrum istället för att försöka backa in i framtiden.

Jag och Vänsterpartiet var från början tydliga med att det var en ovanligt dum idé med parkering på torget i Nybro. Dels för att frågan utreddes noggrant för ett par år sedan och man då kom fram till att det i princip bara fanns nackdelar, och många sådana. Det enda som fanns på pluskontot var en vag förhoppning om att det skulle få handeln att öka.

För Vänsterpartiet har det också varit klart att det inte finns något folkligt stöd för parkering på torget, utan tvärtom ett stort motstånd. Frågan har drivits på av en liten grupp handlare med stöd från främst en del av de borgerliga partierna. En "opinionsundersökning" bland butikerna visade dock rätt snabbt att de som var för parkering i själva verket var i kraftig minoritet och att det istället fanns ett starkt motstånd även hos många handlare.

Motståndet har ju också visat sig eftersom beslutet har rört upp känslor, skapat en stor folklig opinion och en kraftig motreaktion hos många av Nybros invånare. Det har synts på insändarsidorna och det har varit uppenbart när man talat med människor på stan. Inte minst har det blivit tydligt när jag och andra varit ute och samlat in namn till de protestlistor, som över tusen personer skrivit på, och det ibland bildats kö av människor som velat skriva på.

Vid förra kommunfullmäktige frågade jag de båda kommunalråden varför de struntade i vad folket tyckte. Något svar fick jag inte då, men det gör ingenting när man nu äntligen till slut tycks ha lyssnat till folkets protester.

Motstånd lönar sig!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...