01 januari 2013

Tillsammans kan vi göra 2013 till ett gott rött år!

Så skriver vi då 2013. Nytt år, men dessvärre samma politik som tidigare. Precis som under 2012 finns det vinnare och förlorare med högerpolitiken. Precis som under 2012 tillhör vinnarna framförallt den överklass som regeringen fortsätter smörja med ytterligare sänkt skatt och utökat Rut-bidrag till barnens läxhjälp. Precis som under 2012 är det de sjuka och de alltfler arbetslösa som drar Svarte-Petter.

Precis som under 2012 så kommer storbankerna fortsätta smörja kråset då utdelningsfest väntar. Vänsterpartiet föreslog i vårt budgetförslag en tillfällig skatt på storbankerna för att satsa de pengarna på jobb för unga. 2012 var det bara Vänsterpartiet som tyckte att ungas framtid var viktigare än storbankernas profithunger. Tyvärr så tror jag inte att det ändras under 2013.

Precis som under 2012 kommer också riskkapitalister fortsätta tjäna miljarder på att vanvårda våra äldre och sjuka, trots att en förkrossande majoritet av svenska folket, oavsett partifärg vill sätta stopp för eländet. Vänsterpartiet är hittills det enda partiet i riksdagen som vill stoppa detta och vi lade i somras fram ett konkret förslag på hur det skulle kunna gå till.

Svenskarna vill ha välfärd utan vinstintresse - Vänsterpartiet har lösningen. Kanske blir 2013 året då socialdemokraterna på sin kongress tar till sig av vad Olof Palme konstaterade redan på 80-talet: "Ett privat, av vinstintressen styrt system klarar inte målet att på lika villkor ge människorna de sociala tjänster de behöver."?

Nåja, oavsett vilket så kan man konstatera att precis som under 2012 behöver kampen mot de ökande klassklyftorna fortsätta, liksom kampen mot antifeminism och rasism. Jag lovar att göra mitt bästa - och jag hoppas du gör mig sällskap. Tillsammans kan vi göra 2013 till ett gott rött år!  

P.s Ett bra sätt att börja på är att bli medlem i Vänsterpartiet om du inte redan är det. Det blir du enklast genom att gå in här på Vänsterpartiets hemsida.  

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Lustigt nog förbereder sig nu Röda Korset i flera europeiska länder på att det kan uppstå uppror, ja rena hungerkravller, i flera Europeiska länder. Jag undrar hur många som förstår varför? Hur många begriper att borgerlig politik där "tänk på dig själv och skit i andra" är vad som gäller.
När blir "Jämlikhetsanden" obligatorisk läsning i skolan"?

Kaj Raving sa...

"När blir "Jämlikhetsanden" obligatorisk läsning i skolan"?"

Inte snart nog Lasse, inte snart nog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...