12 december 2012

Parkering på torget - en ovanligt dum idé

För två år sen avslogs en KD-motion om att ha parkering på torget de dagar det inte är torgdag. Det var en ovanligt dum idé redan då, där den enda fördelen är att det blir några meter mindre för de som är bilburna när de ska till centrumbutikerna. Nackdelarna är desto fler och motionen avslogs som väl var i fullmäktige, även om även FP och M sällade sig till torgvandalerna.

Torget i Nybro är lite av stadens pärla och mycket har investerats på olika sätt i att göra det till en levande, tilltalande och inbjudande plats med livlig torghandel. Tillgängligheten för gående och cyklister har stått i främsta rummet. Samtidigt finns det väldigt gott om centrumnära parkeringar och enda gångerna man kan behöva gå mer än kanske 100 meter är när det är aktiviteter på torget. Och då kan man givetvis inte parkera där i vilket fall.

Döm därför om min förvåning när så samma förslag plötsligt lyfts upp igen av S/M-majoriteten, efter en motion från SD. Förslaget får en rad negativa konsekvenser, främst i form av minskad tillgänglighet för gående och cyklister, äldre och barn, men även i form av ökade kostnader, problem vid snöröjning mm mm mm. Och allt detta utan att det svarar mot något som helst behov hos kommuninvånarna.

Föga förvånande så har också förslaget rört upp känslor och skapat protester som resulterat i såväl namninsamling som Facebookgrupp för att sätta stopp för eländet. Parkering på torget var en ovanligt dum idé redan när vänsterpartiet sa nej och förslaget stoppades för två år sen och det är en lika dum idé idag!

Bloggat: Tobias, Christina, Markku,
Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Parkering på torget i Nybro behövs helt enkelt inte. Det är redan nu korta gångavstånd från de platser där man kan ställa ifrån sig bilen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...