04 november 2012

Sverigedemokraterna sparkar neråt och slickar uppåt!

Dagens måste-läsning står Åsa Lindborg för med sin krönika Därför måste vi tala om klass och klyftor. Precis som jag själv gjort i exempelvis mitt första maj-tal i år, så konstaterar hon att det är de ökade klyftorna som lägger grunden för Sverigedemokraternas framgångar.
Det var så här det började i Danmark. En ”liberal” våga-tala-om-det-rörelse som fick folk att tänka på invandringen i stället för social orättvisa som ett problem. Att säga att vi ska ”tala öppet” om invandringen i stället för om ekonomi, klass och makt är en borgerlig avledningsmanöver.
[...]
Det är ju det här vi måste prata om men inte vågar. Folk kan inte tala klarspråk om kapitalismen av rädsla för att stämplas som kommunister. Sossarna vågar ju inte ens säga att de är emot kommersialiserad välfärd av rädsla för att bli stämplad som vänster. Trots att de vet, att bara en offensiv välfärdspolitik kan stoppa Sverigedemokraterna.
Därmed sätter Åsa, som vanligt, på ett klockrent sätt fingret på det självklara. För medan Vänsterpartiet angriper orsakerna bakom de ökande klyftorna vi ser idag så angriper Sverigedemokraterna de som drabbas hårdast av de ökande klyftorna. Man lever på att ge muslimer i synnerhet och invandrare i allmänhet skulden för alla de problem som kommer av det kapitalistiska samhället.

Men precis som moderaterna låtsas vara ett arbetarparti så låtsas Sverigedemokraterna vara något slags sosseparti á la 50-talet. Bakom bluffretoriken så är man dock samma lakej till kapitalet som den övriga högern, som springer överklassens ärenden, och driver samma gamla högerpolitik för ökade klassklyftor som de övriga högerpartierna. Man sparkar neråt och slickar uppåt!

Som jag själv konstaterat tidigare så är det dessa klyftor i sig som ger Sverigedemokraterna dess livskraft:
För högerpolitiken leder till ett splittrat samhälle. Klyftorna har ökat och Sverige dras isär. Vår gemensamma välfärd har skadats i grunden av regeringens klasspolitik. Rasismen gror i samhällets orättvisor och att rasismen får fäste är ett tecken i tiden när klassamhället får allt skarpare gränser. En politik som drar isär Sverige ökar segregationen och utanförskapet. Känslan av maktlöshet kan föda otrygghet, syndabockstänkande och hat.

Och likt parasiter lever och frodas Sverigedemokraterna och andra mörka krafter på den här utvecklingen.
Därför kan också självklart bara en offensiv välfärdspolitik vara botemedlet mot den utveckling vi ser.

Kampen mot klassamhället kommer alltid att föras från vänster!


Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...