25 november 2012

Så fick (V)i rätt igen och Nybro Brunn läggs ner

AB Nybro Brunn ska läggas ner och styret för verksamheten flyttar tillbaka in i kommunhuset. Det glädjande beskedet kunde man läsa i såväl Barometern som Östran i fredags. Äntligen, skulle jag vilja tillägga med tanke på vad detta har kostat kommunen genom åren. Markus Lunds självkritik är klädsam, för precis som han konstaterar så finns det ingen anledning att driva kommunal verksamhet i bolag.

Därför har också Vänsterpartiet varit kritiskt mot projektet från start och vår kritik har knappast minskat i och med att alltmer verksamhet har förts in i bolaget. Särskilt kritiska var vi mot att man förde in vuxenutbildningen i Brunnen och förra året lyckades jag faktiskt driva igenom i Barn och utbildningsnämnden att vi ville ta tillbaks vuxenutbildningen i egen regi, vilket var en av våra frågor i valet.

Kommunens uppgift är att ge bästa möjliga service till alla medborgare och att utnyttja de kommunala resurserna så effektivt som möjligt. Att bolagisera kommunal verksamhet är ett steg bort från detta, med ökad administration och minskad insyn - förutom att det minskar det demokratiska inflytandet. Att den insikten slutligen nått även de flesta av kommunens övriga partier ser vi som oerhört glädjande.

Att Brunnen i Nybro nu läggs ner är en viktig seger för Vänsterpartiets ihärdiga arbete!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...