05 oktober 2012

V-budget ger 2638 nya jobb i Kalmar län

Vänsterpartiet presenterade igår vår budgetmotionen. Dvs vårt förslag till statsbudget där vi presenterar hur vi vill att statens finanser ska användas. Till skillnad från regeringens skattesänkarpolitik som endast har lyckats med att skapa massarbetslöshet och en skenande långtidsarbetslöshet så är Vänsterpartiets budget en budget för riktiga jobb. Med Vänsterpartiets satsningar skapas fler än 100.000 nya jobb i hela Sverige fram till 2015. För Kalmar läns del handlar det om 2638 nya arbetstillfällen.

Arbetslösheten är ett jättestort problem i Kalmar län, inte minst den skenande långtidsarbetslösheten. Regeringens politik har lett till att långtidsarbetslösheten i Kalmar län har ökat med 71 procent sedan 2006.
Nybro är hårt och situationen förvärras stadigt. Då är det inte svårt att se hur betydelsefullt det är att för Nybros del skulle Vänsterpartiets budget ge mer än 220 nya jobb!

Det är kommunala välfärdssatsningar ger ökad lärartäthet, fler undersköterskor i äldreomsorgen och bättre barnomsorg på kvällar och helger. Våra satsningar ger fler än 50.000 nya i jobb i välfärden. Vi investerar i byggandet och renovering av nya hyresrätter och skolor, äldreboenden och sjukhus. Omfattande infrastruktursatsningar i framförallt järnvägen ger nästan 7.000 jobb. Till det kommer ytterligare jobbskapande åtgärder och utbildningsplatser.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...