26 oktober 2012

På väg mot partistyrelsemötet

På väg genom Småland där det över natten blivit vinter. Målet är Stockholm och partistyrelsemötet som äger rum fredag-lördag. Som vanligt finns det en rad intressanta punkter och diskussionsfrågor på dagordningen.

Arbetet med frågan om vinster i välfärden är en sådan fråga. Den är ju prioriterad av politikutvecklingsenheten och man kommer att rapportera om arbetet och hur man arbetar vidare. Dessutom, och inte minst viktigt, så kommer man att lyfta opinionsläget och hur motståndarsidan mobiliserar i frågan. För opinionen är tveklöst med oss i den här frågan och man kan utgå ifrån att branchen inte stillasittande kommer att se på när en lukrativ marknad glider dem ur händerna.

I linje med strategin att binda ihop partiet lokalt-regionalt-nationellt så kommer vi också att få en rapport från Umeå, där man ju lyckats bra både i fråga om medlemsutveckling och inflytande. Sen blir det som vanligt en rad andra rapporter, liksom en diskussion kring en aktuell politisk fråga. Denna gång är den högaktuell inte minst hemmavid, eftersom den kommer att handla om den varselvåg som just nu sveper över landet, vilket drabbar bland annat 130 glasbruksarbetare i Orrefors och Åfors.

Mest ser jag dock faktiskt fram emot lördagskvällen då vi ska utbildas i Vänsterskolan. Det är en utbildningsmodell som tagits fram och som består av ett antal kortare kurser, legobitar, inom feminism, ekonomi media osv. Dessa kan sen sättas ihop till längre heldags- halvdags- eller kvällskurser. På så sätt kan partiföreningar ute i landet själva välja fokus efter behov och önskemål. Dessutom finns en översiktskurs är en heldagskurs som spänner över politik, organisation och kommunikation och som partistyrelsens medlemmar ska hålla i.

Sammantaget är detta en utbildningssatsning som förvisso är mycket nödvändig och efterfrågad, men det är också en modell som jag personligen tror mycket på. Inte minst för att det innebär att partistyrelsen på ett naturligt sätt kan komma ut till lokalföreningar runt om i landet. Som vanligt ska jag försöka hinna med att skriva en rapport även efter styrelsemötet, så då kan jag nog berätta lite mer.

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...