15 oktober 2012

Likt parasiter lever och frodas SD i ett klassamhälle med allt skarpare gränser

Ett större hot än ett rasistiskt parti i riksdagen är när andra partier anpassar sig till deras politik. Idag ser vi en utveckling där främlingsfientliga och rasistiska krafter alltmer tillåts sätta den politiska dagordningen, inte minst genom att de etablerade partierna anpassar sig. Framförallt retoriskt, vilket inte minst statsminister Reinfeldt är ett bra exempel på.

Om detta skriver Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg ett strålande inlägg idag:
Statsministern sår falska konfliktlinjer för att försöka dölja de verkliga. Massarbetslöshet och försämrade skolresultat har inget med invandring och integration att göra. De är ett resultat av högerpolitik som sätter skattesänkningar och vinstintressen framför jobb och välfärd. Orsakerna är desamma som till varför miljonerna rullar ned i direktörsfickorna och champagnen vaskas på Stureplans inneställen.
För högerpolitiken leder till ett splittrat samhälle. Klyftorna har ökat och Sverige dras isär. Vår gemensamma välfärd har skadats i grunden av regeringens klasspolitik. Rasismen gror i samhällets orättvisor och att rasismen får fäste är ett tecken i tiden när klassamhället får allt skarpare gränser. En politik som drar isär Sverige ökar segregationen och utanförskapet. Känslan av maktlöshet kan föda otrygghet, syndabockstänkande och hat.

Och likt parasiter lever och frodas Sverigedemokraterna och andra mörka krafter på den här utvecklingen.  

Men SD:s rasistiska högerpolitik kommer aldrig att vara en politik för arbetare och vanligt folk. Även om Sverigedemokraterna gärna framställer sig som ett parti kritiskt mot makten så är de i själva verket fullständigt ofarliga för de makthavare som är de verkligt ansvariga för dagens hårda och brutala Sverige med ökande klyftor och fattigdom som breder ut sig.

För medan överklassen smörjer kråset när regeringen sänker skatterna för de rikaste med hundratals miljarder, medan VD:ar och direktörer plockar ut miljarder i löner och bonusar och medan företagen delar ut rekordvinster till aktieägarna, så går Sverigedemokraterna i kapitalisternas ledband och agerar som regeringens nyttiga idiot.

Genom att ställa svaga grupper emot varandra splittrar man människor som har ett gemensamt intresse av att göra någonting åt orättvisorna. Man slickar uppåt och sparkar nedåt! Därför kan Sverigedemokraternas politik aldrig vara en lösning på de orättvisor vi ser utan de är i högsta grad en del av problemet!

Kampen mot klassamhället kommer alltid att föras från vänster!

Politometern och intressant kan du läsa även andras åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...