07 oktober 2012

En människofientlig sjukförsäkring

Regeringen har efter under sin tid vid makten gång på gång visat att de driver en människofientlig politik. Inte minst blir det tydligt med de tusentals "enskilda fall" av svårt sjuka som kastas ut från sjukförsäkringen till en tillvaro av ovisshet, otrygghet och fattigdom.

Många sjuka har blivit sjukare av den nya sjukförsäkringen och en del har även avslutat sina liv. Allt som "skrämselpropagandisterna" varnade för kunde ske med regeringens nedmontering av sjukförsäkringen har tyvärr besannats. Och mer därtill.
Nu kan vi återigen läsa en berättelserna om hur en svårt sjuk människa förnedras och hamnar i kläm i regeringens människofientliga system. 40-åriga Payam Nazerian är dödssjuk i en aggressiv tjocktarmscancer, men ska trots det ut och söka jobb. Givetvis, kan man tycka, om man är borgare. Det är ju ändå arbetslinjen som gäller...


Samtidigt, i Landskrona, så förklarar kommunens starke man, Torkild Strandberg, att den som är fattig inte är välkommen i Landskrona. Man blir inte ens förvånad längre.

Bloggat: Martin,
Media: SvD1, 2, Ex1, 2AB1, 2, 3, 4DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...